Praktische leidinggevende vaardigheden

Training ‘Praktische Leidinggevende Vaardigheden’

Als leidinggevende is het cruciaal om over de juiste vaardigheden te beschikken om je team effectief te leiden. Beleeff’s training ‘Praktische Leidinggevende Vaardigheden’ is ontworpen om jou de tools en inzichten te bieden die je nodig hebt om een succesvolle leidinggevende te worden. Deze training bestrijkt verschillende modules en onderwerpen die van essentieel belang zijn voor het opbouwen van jouw leiderschapsvaardigheden en het creëren van een positieve werkplek. In dit artikel zullen we deze modules en onderwerpen nader bekijken.

Module 1: Persoonlijk Leiderschap (Met PDA)

De basis van effectief leiderschap begint met zelfinzicht. In deze module gebruiken we Persoonlijke Drijfveren Analyses (PDA) om je te helpen je eigen drijfveren, motivaties en sterke punten te begrijpen. Dit is de sleutel tot het ontwikkelen van jouw persoonlijk leiderschap en het creëren van een positieve impact op je team.

Module 2: Persoonlijke Effectiviteit

Een effectieve leider weet hoe hij zijn tijd en middelen optimaal moet beheren. In deze module leer je praktische time management technieken en het optimaliseren van je persoonlijke effectiviteit.

Module 3: Leidinggeven

De kern van de training is het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden. We behandelen verschillende aspecten van leidinggeven, waaronder:

  • Situationeel Leiderschap: Leer hoe je je leiderschapsstijl kunt aanpassen aan de behoeften van individuele teamleden.
  • Delegeren: Ontdek hoe je effectief taken kunt overdragen en verantwoordelijkheden kunt delen.
  • Aantrekkelijk Werkgeverschap en Employee Experience Journey: Leer hoe je een aantrekkelijke werkplek kunt creëren en de ervaring van je medewerkers kunt optimaliseren.
  • Omgaan met Generatieverschillen: Begrijp hoe generatieverschillen van invloed kunnen zijn op je team en hoe je hiermee kunt omgaan.

Module 4: Gesprekstechniek

Effectieve communicatie is de sleutel tot goed leiderschap. In deze module leer je verschillende gesprekstechnieken, waaronder:

  • HR Cyclus (Functioneringsgesprekken Voeren): Leer hoe je functioneringsgesprekken kunt voeren en prestatiebeoordelingen kunt uitvoeren.
  • Feedback Geven en Ontvangen: Ontwikkel vaardigheden om constructieve feedback te geven en feedback op een positieve manier te ontvangen.
  • Algemene Gespreksvaardigheden: Verbeter je algemene gespreksvaardigheden voor effectieve communicatie.
  • Empathische Gespreksvoering: Leer hoe je empathie kunt tonen en effectief kunt communiceren met je team.

De training ‘Praktische Leidinggevende Vaardigheden’ bij Beleeff is ontworpen om jou te helpen groeien als een succesvolle en inspirerende leidinggevende. Onze ervaren trainers en persoonlijke aanpak zorgen ervoor dat je de vaardigheden en inzichten ontwikkelt die nodig zijn om je team te leiden en een positieve impact te hebben op de werkomgeving. Neem deel aan deze training en bouw aan je leiderschapsvaardigheden om een effectieve leidinggevende te worden.