Over het logo van Beleeff: Qian, qian

Het logo van Beleeff, is het oosterse symbool Qian, ontleend aan de I Ching. Het is meer dan een visueel teken; het is een representatie van de waarden en filosofieën die Rob en Beleeff koesteren. In dit artikel wordt beschreven hoe het Qian symbool verwijst naar T’ai Chi, leiderschap, en de combinatie van verbeelding, doelen stellen en daadkracht, kernwaarden die Rob in zijn werk en leven hanteert.

Qian en T’ai Chi: De stroom van beweging en harmonie

Het hexagram Qian uit de I Ching (een fundamenteel belangrijk boek van de Oosterse cultuur) staat symbool voor hemel en het ultieme mannelijke principe, een krachtige weerspiegeling van beweging en initiatief. Deze principes zijn diep verankerd in T’ai Chi, een kunst die Rob nauw aan het hart ligt. T’ai Chi, met zijn vloeiende bewegingen en balans tussen yin en yang, is een fysieke manifestatie van de filosofie die Qian vertegenwoordigt. Het benadrukt het belang van harmonie, zowel intern als in interactie met de buitenwereld, een concept dat bij Beleeff centraal staat.

Qian en leiderschap: de kunst van het beginnen

In de I Ching staat Qian voor ‘het beginnen’, wat nauw aansluit bij Robs visie op leiderschap. Het symboliseert het vermogen om nieuwe initiatieven te starten en paden te bewandelen die nog niet betreden zijn. Dit aspect van Qian weerspiegelt Robs benadering van leiderschap bij Beleeff: het durven nemen van de eerste stap, het leiden met visie en het inspireren van anderen om hun eigen unieke paden te verkennen.

Qian: durven verbeelden, doelen stellen en daadkrachtig uitvoeren

Qian is ook een symbool van de kracht van verbeelding, het stellen van doelen en daadkrachtig handelen. Deze kwaliteiten zijn de grootste drijfveren van Rob. Het vermogen om te visualiseren wat mogelijk is, heldere doelen te stellen en vervolgens met overtuiging en daadkracht te handelen, zijn essentieel voor het realiseren van elke ambitie. Deze principes zijn verweven in de trainingen en coaching van Beleeff, waarbij Rob en zijn team individuen en organisaties aanmoedigen om hun visie om te zetten in concrete actie.

Het Qian logo van Beleeff is een krachtig symbool dat de kernwaarden van beweging, leiderschap, verbeelding, doelen stellen en daadkracht belichaamt. Deze waarden zijn niet alleen de hoekstenen van Robs filosofie, maar vormen ook het fundament van de aanpak van Beleeff. Door deze principes te omarmen en toe te passen, streeft Beleeff ernaar om een diepgaande impact te hebben op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van haar klanten.

Vervolgstappen

Heb je de artikelen gelezen over het rimpeleffect? Zo niet, doe dat dan hier nog eens even en denk met ons mee. We overwegen de volgende evolutie van ons logo deze kant op te trekken en we zijn erg benieuwd of jij dat een goede richting vindt!