Praktijkvoorbeeld: capaciteitsplanning voor hogere doorstroom van projecten

Verbeterd werkplezier en efficiëntie door capaciteitsplanning

Een succesverhaal bij een installatiebedrijf geeft aan wat er gebeurde door de invoering van een capaciteitsplanning. Door de afstemming van nieuwe projectverkoop op de beschikbare medewerkers, ontstond een gebalanceerde werkbelasting, die niet te zwaar en niet te licht was.

Capaciteitsplanning is het precies afstemmen van nieuwe projecten op de beschikbare capaciteit van medewerkers, zowel in aantal als in het optimaal benutten van hun talenten, om een gebalanceerde werklast te realiseren.

Bij Beleeff introduceerden we dit proces met succes binnen de installatietechniek. Door afstemming verminderden we de werkdruk, creëerden we een vloeiende werkroutine en vergrootten uiteindelijk de totale capaciteit van de organisatie. Dit leidde tot een gestroomlijnde werkstroom, minder fouten en frustraties, en een hogere tevredenheid onder zowel klanten als medewerkers.

1. Optimalisatie van werkbelasting

In eerste instantie was er een lichte afname in de werkbelasting door een voorzichtige planning. Deze fase bood ruimte om het capaciteitsplanningsproces te verfijnen. Hierop volgde een soepele werkroutine, waardoor de totale capaciteit van de organisatie uiteindelijk groter werd dan voorheen.

2. Vermindering van fouten en irritaties

Er werd aanzienlijke verbetering waargenomen in communicatie en voorbereiding binnen het bedrijf. Minder fouten, minder herstelwerk en minder irritaties waren het directe gevolg van een beter afgestemde werkplanning. Dit resulteerde in aanzienlijk meer tevredenheid onder zowel klanten als medewerkers.

Dit succesvolle proces benadrukt de nauwkeurige afstemming van projecten op de beschikbare menselijke capaciteit, wat heeft geleid tot een gestroomlijnde werkstroom. Dit heeft niet alleen de algehele effectiviteit van het bedrijf vergroot, maar ook de tevredenheid van zowel klanten als medewerkers bevorderd.

Wil je ook de capaciteitsplanning binnen jouw bedrijf optimaliseren voor een soepele werkstroom en tevreden klanten en medewerkers? Neem vandaag nog contact op met Beleeff voor doeltreffende strategieën om de effectiviteit en tevredenheid binnen jouw organisatie te verbeteren.