Vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon is iemand bij wie je in vertrouwen kunt praten. Dit kan gaan over allerlei onderwerpen, van pesten of intimidatie tot vermoeden van diefstal of misbruik van macht.

Meestal gaat het om zaken die je niet met anderen binnen het bedrijf wilt delen. Dat kan zijn omdat je het moeilijk vind om het gesprek er over te beginnen, of omdat je bang bent dat het tegen je gaat werken als je er over praat.

Wanneer wij vertrouwenspersoon zijn voor jouw organisatie, maken we een afspraak met jou om te horen waar je over wilt praten. Samen bepalen we dan wat vervolgstappen moeten zijn.

Er zijn allerlei mogelijkheden die je helpen om verder te komen nadat je hebt verteld waar je mee zit.

In sommige gevallen kun je advies krijgen over hoe je de situatie kunt veranderen. Vaak helpt het al om over iets te praten, en wordt al pratend een oplossing duidelijk. Je vertrouwenspersoon kan eventueel ook als tussenpersoon optreden om moeilijke situaties te helpen oplossen. Ook kan je vertrouwenspersoon een mediator inschakelen, als dit van toepassing is.  In sommige gevallen is een klacht binnen het bedrijf voldoende om problemen goed aan de orde te brengen.

De vertrouwenspersoon is niet in alle gevallen tot geheimhouding verplicht. De geheimhouding van de vertrouwenspersoon gaat niet boven de wet. Als de wet verplicht dat dingen gemeld moeten worden, dan is ook de vertrouwenspersoon daartoe verplicht.

Rob te Velde is de vertrouwenspersoon voor diverse bedrijven bij Beleeff. Wanneer je via onderstaande kanalen contact opneemt, dan maakt hij persoonlijk een afspraak met je om te bespreken waar je moeite zit.

Twijfel je nog of je het liever zelf oplost? Dat is uiteraard prima. Spreek een periode met jezelf af dat je nog met jezelf mag overleggen. Als je er na die periode niet uit bent of nog niet weet wat je moet doen, neem dan alsnog contact op.

Stuur direct een Whatsapp berichtje naar 0611799129: Laat de vertrouwenspersoon een afspraak met mij maken

Of via email: vertrouwenspersoon@beleeff.nl

Je kunt er op verschillende manieren achter komen of Beleeff voor jouw organisatie de rol van vertrouwenspersoon heeft.

  1. Kijk in de regelementen of huisregels van het bedrijf waar je werkt. Wanneer daarin een regel is opgenomen over vertrouwenspersoon en Beleeff staat hierin genoemd, dan kun je contact met ons opnemen.
  2. Je kunt een berichtje sturen via de mail of via Whatsapp. Geef duidelijk aan voor welk bedrijf of organisatie je werkt. Wij kijken na of Beleeff voor jouw organisatie een vertrouwenspersoon is en geven je zo snel mogelijk antwoord.

Stuur direct een Whatsapp berichtje naar 0611799129: Is Beleeff mijn vertrouwenspersoon?

Of via email: vertrouwenspersoon@beleeff.nl