Een ondernemer als levenspartner

Een ondernemer als partner hebben kan best moeilijk zijn. De onderneming die begon met enthousiaste verhalen en als bron van plezier en energie wordt een monster dat alle energie opslokt en nooit genoeg tijd en aandacht kan krijgen. Tijd en aandacht die bij jou en het samen zijn wordt weggezogen, waardoor er onbalans ontstaat met alle gevolgen van dien.

Je partner wordt helemaal opgeslokt door het runnen van de onderneming. Ondertussen komt de rest van het gezamenlijke leven op jouw schouders terecht. Het is niet ongewoon dat aandacht voor elkaar, gezamenlijke doelen en praktische zaken zoals huishoudelijke taken daardoor op de achtergrond blijven liggen.

Het is begrijpelijk dat de communicatie gaandeweg moeizamer wordt en de sfeer in huis verslechtert. Jouw reactie op de frustratie die de ondernemende partner thuis kwijt moet, zijn ook een lastig punt. Je bent al niet op je best door alles wat er gebeurt en daardoor last je je een beetje meeslepen in de frustratie. Je wilt je partner ook beschermen tegen de vervelende dingen die in de onderneming gebeuren en je wilt al zeker je thuis, relatie en gezin beschermen tegen het overstromen van ellende uit het bedrijf naar de thuisbasis. Daarbij komt nog: je partner is toch de baas? ‘Neem gewoon radiale actie’ is dan snel je advies, terwijl je eigenlijk wel weet dat het probleem complexer is een meer nuance vereist.

Dat wordt ook niet echt op prijs gesteld. Hierdoor voel je mogelijk niet meer gewaardeerd. Zo kom je samen makkelijk in een negatieve spiraal waardoor veel jaren verloren gaan die gevuld hadden moeten zijn met plezier, voldoening, samenzijn en aandacht voor elkaar.

 

Bij Beleeff begrijpen we de unieke uitdagingen waar partners van ondernemers mee te maken hebben. We weten hoe lastig het kan zijn om een gezonde balans te vinden tussen het ondernemerschap en een bloeiende relatie. We willen je ondersteunen en je helpen om weer verbinding en harmonie te vinden binnen jouw relatie en gezin.

Met behulp van relatiecoaching en counseling werken we samen aan het versterken van jullie communicatie. We leren jullie effectieve conflictoplossingstechnieken en creëren een positieve sfeer binnen jullie relatie. Hierdoor kunnen jullie wederzijds begrip en empathie bevorderen, waardoor jullie als partners kunnen groeien en floreren.

Daarnaast helpen we jullie bij het creëren van een gezonde werk-privé balans. We begrijpen dat het evenwicht tussen het runnen van een bedrijf en quality time met dierbaren cruciaal is. Door het implementeren van effectieve time-management technieken en het stellen van gezamenlijke doelen, moedigen we je ondernemende partner aan om tijd vrij te maken voor het gezin en voor jullie relatie.

We realiseren ons ook dat de groei en ontwikkeling van jullie onderneming en leiderschap van essentieel belang zijn. Daarom bieden we ondersteuning op het gebied van leiderschapsontwikkeling en zakelijke groei. Met behulp van workshops, trainingen en individuele begeleiding helpen we jouw ondernemende partner bij het versterken van leiderschapsvaardigheden en het creëren van een gezonde bedrijfscultuur. Dit draagt bij aan een evenwichtige focus tussen werk en gezin, en aan duurzame groei van zowel het bedrijf als jullie relatie.

Bij Beleeff begrijpen we dat jouw relatie en gezin van onschatbare waarde zijn. We willen jullie helpen om een sterke basis te creëren voor een evenwichtige en liefdevolle toekomst. Aarzel daarom niet om vandaag nog contact op te nemen met Beleeff en samen te werken aan het herstellen van harmonie, begrip en liefdevolle verbinding in je relatie en gezin.